Inför höstterminen 2021

Snart är det dags för en ny säsong! Nedan finns en sammanfattning om hur det går till inför ny säsong.

Lagindelning inför nästa säsong
I cheerleading behåller vi inte samma lag i flera år, utan det sker en hel del byten mellan varje säsong. Dels för att det nästan alltid är två eller tre ålderskullar i samma lag, vilket gör att de äldsta ofta går upp till nästa ålderskategori varje år, men även för att vi vill tillgodose varje individs önskemål. Vissa vill träna en gång i veckan – andra två. Vissa vill börja tävla – andra inte.

Våra breddlag delas in efter ålder och antal terminer man tränat i föreningen. Vi tittar inte på vad de aktiva kan eller inte kan, utan alla som vill får träna i våra breddlag. Breddlagen tränar en gång i veckan och det finns inga krav på närvaro. Fokus ligger på ett utvecklas inom cheerleading och ha kul tillsammans. Läs mer om våra breddlag HÄR.

För de som vill ta steget vidare till att träna två gånger i veckan kan det finnas möjlighet att börja i något av våra tävlingsförberedande lag eller tävlingslag.

Våra tävlingsförberedande lag och tävlingslag tränar 2 gånger i veckan. I tävlingslagen är det viktigt med närvaro eftersom vi deltar på olika tävlingar under säsongen. På tävlingarna kör vi tävlingsprogram på 2,5 minuter där stunt, hopp, gymnastik och dans är ihopsatt till en koreografi. Det krävs mycket träning för att lära sig programmet och öva på alla delar. Vi förväntar oss därför att man kommer på alla träningar, förutom om man är sjuk. Läs mer om våra tävlingsförberedande lag HÄR. Läs mer om våra tävlingslag HÄR.

Anmälan till nästa säsong
Anmälan öppnar i början/mitten av augusti. Du som tränat i föreningen under vårterminen 2021 har en garanterad plats i ett lag under de första 7 dagarna av anmälningsperioden.

Säsongen 2021/2022
Vi beräknar att starta höstterminens träningar för breddlag och tävlingsförberedande lag vecka 35 (början av september).

Läs mer
– Klicka HÄR för att läsa mer om vad det innebär att gå i ett breddlag
– Klicka HÄR för att läsa mer om vad det innebär att gå i ett tävlingsförberedande lag.
– Klicka HÄR för att läsa mer om vad det innebär att gå i ett tävlingslag.