Kläder och skor

Träningskläder

Vi rekommenderar att träna i bekväma träningskläder, t ex. leggings/shorts och t-shirt. Ibland är det lite kallt i hallen så det kan vara skönt med överdragskläder under uppvärmningen.

Du som vill kan beställa vår föreningst-shirt. Pris 160 kr. Du beställer genom att maila info@proathleticscheer.se.

Under träningarna är det även viktigt att:
– Ha håret uppsatt och borta från ansiktet.
– Ta med en fylld vattenflaska.
– ALLA smycken ska vara avtagna. I det fall att smycket inte får tas ut av t ex. läkningsskäl, måste det tejpas över ordentligt.
– Går du i ett tävlings- eller tävlingsförberedande lag bör du inte ta nya hål/piercings under tävlingssäsongen. På tävlingar måste alla smycken plockas ut, det är inte okej att tejpa.

Vi har inga krav på inköp av föreningskläder för våra breddgrupper/träningsgrupper.

Går du i ett tävlings- eller tävlingsförberedande lag vill vi att ni har vår föreningst-shirt och gärna vår föreningsoverall.

Skor

Det är inte ett krav för någon i Pro Athletics att ha specifika cheerleadingskor. Däremot finns det vissa önskemål från vår sida.

I tävlings- och tävlingsförberedande lagen är det ett krav att ha svarta skor. Det måste dock inte vara just cheerleadingskor, utan det kan vara vilka helsvarta träningsskor som helst. Tänk på att det är bra om skorna inte har taggig/räfflad sula eftersom det inte är så skönt när man stuntar. För dig som tycker att cheerleading är kul och vet att du vill fortsätta träna och tävla rekommenderar vi dock att ni investerar i ett par cheerleadingskor. Dessa är anpassade efter det underlag vi tränar på, minskar risken för belastningsskador och gör stuntträningen lättare.

I breddgrupperna får man ha vilka skor man vill – färg spelar ingen roll. Skorna får gärna ha slät sula.

Köpa cheerleadingskor

Det finns en uppsjö av olika märken och modeller av cheerleadingskor på marknaden. De populäraste märkena är Varsity och Nfinity.

Vi rekommenderar modellen Ascend från Varsity i första hand. Dessa har en stabil och mjuk sula samtidigt som de är väldigt lätta. Skorna passar dig med normal eller lite smalare fot. Varsity Ascend kan du köpa HÄR. Det är den svarta modellen vi använder i föreningen. Skorna skickas direkt från Varsity i Tyskland.

Om du har bredare fötter kan Nfinity Flyte passa dig bättre då passformen är väldigt bred. Flyte har en tunnare sula än Varsity Ascend, men fungerar fortfarande bra på de underlag vi tränar på. Nfinity Flyte kan du köpa HÄR. Notera att skorna skickas från England och importmoms tillkommer. Trots det är det det billigaste alternativet i Europa.

Inför terminsstart i våra tävlings- och tävlingsförberedande lag försöker vi samordna en gemensam beställning. Vi ser även över möjligheten att få in teststorlekar till föreningen för att ni ska kunna testa er fram till rätt storlek.