Kläder och skor

Träningskläder

Vi rekommenderar att träna i bekväma träningskläder, t ex. leggings/shorts och t-shirt. Ibland är det lite kallt i hallen så det kan vara skönt med överdragskläder under uppvärmningen.

Vi har en föreningskollektion som är under uppbyggnad. I dagsläget finns t-shirt, hoodie, mjukisbyxor och ryggsäck. Föreningsshoppen är tillfälligt stängd för omstrukturering och beräknas öppna under sommaren. Då kommer du kunna handla produkter direkt här på vår hemsida.

Under träningarna är det även viktigt att:
– Ha håret uppsatt och borta från ansiktet.
– Ta med en fylld vattenflaska.
– ALLA smycken ska vara avtagna innan träningen början. I det fall att smycket inte får tas ut av t ex. läkningsskäl, måste det tejpas över ordentligt med t.ex. coachtejp eller kirurgtejp.
– Går du i ett tävlings- eller tävlingsförberedande lag bör du inte ta nya hål/piercings under tävlingssäsongen. På tävlingar måste alla smycken plockas ut, det är inte okej att tejpa.

Vi har inga krav på inköp av föreningskläder för våra breddgrupper/träningsgrupper.

Går du i ett tävlings- eller tävlingsförberedande lag vill vi att ni har vår föreningst-shirt.

Skor

I cheerleading tränar vi i skor. Beroende på vilken typ av lag du går i, finns det olika krav på skornas utformning. Det finns även särskilda cheerleadingskor som man kan köpa, dessa är anpassade för vår sport och har ordentlig stötdämpning samtidigt som de är väldigt lätta och smidiga. Från och med sommaren 2023 kan du köpa cheerleadingskor direkt från Pro Athletics, läs mer under nästa rubrik!

Träningslag: träningsskor avsedda för inomhus, gärna med slät sula. Färg spelar ingen roll.

Tävlingsförberedande lag och tävlingslag: Krav på helsvarta skor. Det måste inte vara cheerskor, men skorna måste ha slät sula utan räfflor eller hårda kanter. Vi rekommenderar dock att alla tävlingsaktiva investerar i riktiga cheerskor.

Köpa cheerleadingskor

Det finns en uppsjö av olika märken och modeller av cheerleadingskor på marknaden. Pro Athletics har i juni 2023 ingått samarbete med No Limit Sportswear som kommer förse oss med cheerleadingskor framöver – och du som medlem har möjlighet att köpa riktigt bra cheerskor till Sveriges bästa priser! Du kan läsa mer om vårt samarbete och de olika modellerna genom länken nedan.

CHEERSKOR FRÅN NO LIMIT – INFORMATION

I början av varje termin håller vi öppet i vår lilla lokal så medlemmar kan prova ut storlekar och köpa skor. Vi publicerar dagar och tider på Instagram @proathleticslund.