Kläder och skor

Träningskläder

Vi rekommenderar att träna i bekväma träningskläder, t ex. leggings/shorts och t-shirt. Ibland är det lite kallt i hallen så det kan vara skönt med överdragskläder under uppvärmningen.

Vi har en föreningskollektion som är under uppbyggnad. I dagsläget finns t-shirt, hoodie och ryggsäck. Föreningsshoppen är tillfälligt stängd för omstrukturering och beräknas öppna under februari. Då kommer du kunna handla produkter direkt här på vår hemsida.

Under träningarna är det även viktigt att:
– Ha håret uppsatt och borta från ansiktet.
– Ta med en fylld vattenflaska.
– ALLA smycken ska vara avtagna. I det fall att smycket inte får tas ut av t ex. läkningsskäl, måste det tejpas över ordentligt.
– Går du i ett tävlings- eller tävlingsförberedande lag bör du inte ta nya hål/piercings under tävlingssäsongen. På tävlingar måste alla smycken plockas ut, det är inte okej att tejpa.

Vi har inga krav på inköp av föreningskläder för våra breddgrupper/träningsgrupper.

Går du i ett tävlings- eller tävlingsförberedande lag vill vi att ni har vår föreningst-shirt.

Skor

Det är inte ett krav för någon i Pro Athletics att ha specifika cheerleadingskor. Däremot finns det vissa önskemål från vår sida.

I tävlingsförberedande lagen är det ett krav att ha svarta skor. Det måste dock inte vara just cheerleadingskor, utan det kan vara vilka helsvarta träningsskor som helst. Tänk på att det är bra om skorna inte har taggig/räfflad sula eftersom det inte är så skönt när man stuntar.

Du som går i ett tävlingslag, eller som tycker att cheerleading är kul och vet att du vill fortsätta träna och tävla rekommenderar vi att ni investerar i ett par cheerleadingskor. Dessa är anpassade efter det underlag vi tränar på, minskar risken för belastningsskador och gör stuntträningen lättare.

I breddgrupperna får man ha vilka skor man vill – färg spelar ingen roll. Skorna får gärna ha slät sula.

Köpa cheerleadingskor

Det finns en uppsjö av olika märken och modeller av cheerleadingskor på marknaden.

Vi rekommenderar modellen Ruthless från märket Rebel. Skorna är väldigt väl uppbyggda men fortfarande superlätta och smidiga. Du kan beställa skorna från Eurocheer, en webshop baserad i Finland. Klicka HÄR för att komma till webbshoppen.

Om du har bredare fötter kan modellen Flyte från Nfinity passa dig bättre då passformen är väldigt bred. Flyte har en tunnare sula än Rebel Ruthless, men fungerar fortfarande bra på de underlag vi tränar på. Nfinity Flyte kan du köpa HÄR. Notera att skorna skickas från England och importmoms tillkommer. Trots det är det det billigaste alternativet i Europa.

Vi rekommenderar inte längre skor från Varsity.

Observera att cheerskor ofta är små i storlek och det kan därför vara bra att köpa en halv eller en hel storlek större än vanligt. Ett tips är att kolla med lagkompisarna om någon har liknande storlek och prova deras cheerskor först.